Borkrémleves narancsos piskótával
Hozzávalók
A leveshez
300 ml édes fehérbor
300 ml víz
3 db tojássárga
100 g cukor
1 cs vaníliás cukor
1 cs vaníliás pudingpor
2 db fahéjrúd
5 db szegfűszeg
1 db narancs
A piskótához
6 db tojás
6 púpozott ek liszt
6 csapott ek cukor
1 narancsból nyert narancshéj
Elkészítése
Piskóta
Süssük meg a narancsos piskótát. A tojásokat kettéválasztjuk.
A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük. Hozzáadjuk egyesével a sárgákat, és kisebb fokozaton verjük tovább.
A lisztet már kézi habverővel keverjük bele óvatosan.
A reszelt narancshéjat óvatosan belekeverjük.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és 160-180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
A piskótát deszkára helyezzük, és pogácsaszaggatóval tallérokat szaggatunk belőle.
A leveshez fűszerredukciót készítünk úgy, hogy a leírt nyersanyagokat vízben beforraljuk (egész fahéj, narancshéj, szegfűszeg).
A bort és a vizet összeforraljuk, majd a cukor felét beletesszük, és hagyjuk, hogy teljesen felolvadjon benne.
A tojássárgákat a vaníliás cukorral és a cukor másik felével habosra keverjük, majd hozzákeverjük a pudingport is. A fűszerredukciót leszűrjük és hozzáadjuk a masszához, majd a leveshez öntjük, folyamatos kevergetés mellett.
1 narancs levét belefacsarjuk a levesünkbe, összeforraljuk és kész is.
A levest kihűtjük, és a narancsos piskótával tálaljuk.