Borkrémleves narancsos piskótával

Hozzávalók

A leveshez

300 ml édes fehérbor

300 ml víz

3 db tojássárga

100 g cukor

1 cs vaníliás cukor

1 cs vaníliás pudingpor

2 db fahéjrúd

5 db szegfűszeg

1 db narancs

A piskótához

6 db tojás

6 púpozott ek liszt

6 csapott ek cukor

1 narancsból nyert narancshéj

 leves.jpg

Elkészítése

Piskóta

Süssük meg a narancsos piskótát. A tojásokat kettéválasztjuk.

A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük. Hozzáadjuk egyesével a sárgákat, és kisebb fokozaton verjük tovább.

A lisztet már kézi habverővel keverjük bele óvatosan.

A reszelt narancshéjat óvatosan belekeverjük.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és 160-180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.

A piskótát deszkára helyezzük, és pogácsaszaggatóval tallérokat szaggatunk belőle.

Borkrémleves

A leveshez fűszerredukciót készítünk úgy, hogy a leírt nyersanyagokat vízben beforraljuk (egész fahéj, narancshéj, szegfűszeg).

A bort és a vizet összeforraljuk, majd a cukor felét beletesszük, és hagyjuk, hogy teljesen felolvadjon benne.

A tojássárgákat a vaníliás cukorral és a cukor másik felével habosra keverjük, majd hozzákeverjük a pudingport is. A fűszerredukciót leszűrjük és hozzáadjuk a masszához, majd a leveshez öntjük, folyamatos kevergetés mellett. 

1 narancs levét belefacsarjuk a levesünkbe, összeforraljuk és kész is.

A levest kihűtjük, és a narancsos piskótával tálaljuk.