Hamburger
Hozzávalók
Bucihoz (4 kisebb )
37 dkg liszt
1 tk só
35 g cukor
20 g élesztő
1 db tojás
25 g puha vaj
225 g natúr joghurt
+ 1 db tojás a kenéshez
Húspogácsa
20 dkg darált hús
1 közepes fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
só
bors
1 db tojás
1 ek mustár
Elkészítése
A buci hozzávalóit keverőtálba tesszük és sima tésztát dagasztunk belőle. Amikor fényes a felülete és elválik az edény falától, megszórjuk liszttel és huzatmentes helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk és 4 részre osztjuk. Kis gömböket formázunk mindegyikből. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük a tojással. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
A húspogácsához a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk majd az alapanyagokat alaposan összekeverjük.
Formázzuk, majd 1 órára a hűtőbe tesszük.
A jól felmelegített serpenyőbe, kevés olajon megsütjük a húspogácsákat, majd amikor már majdnem kész sajtot teszünk a tetejére, amint ráolvadt, a hús mehet is a buciba.
A hamburgerbe ajvárt, tejfölt, paradicsomot, lilahagymát, sajtot, pulyka kolbászt és uborkát tettünk.