Hamburger

Hozzávalók

Bucihoz (4 kisebb )

37 dkg liszt

1 tk só

35 g cukor

20 g élesztő

1 db tojás

25 g puha vaj

225 g natúr joghurt

+ 1 db tojás a kenéshez

Húspogácsa

20 dkg darált hús

1 közepes fej hagyma

3 gerezd fokhagyma

bors

1 db tojás

1 ek mustár

img_2091.JPG

Elkészítése

A buci hozzávalóit keverőtálba tesszük és sima tésztát dagasztunk belőle. Amikor fényes a felülete és elválik az edény falától, megszórjuk liszttel és huzatmentes helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

Lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk és 4 részre osztjuk. Kis gömböket formázunk mindegyikből. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük a tojással. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.

A húspogácsához a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk majd az alapanyagokat alaposan összekeverjük.

Formázzuk, majd 1 órára a hűtőbe tesszük.

A jól felmelegített serpenyőbe, kevés olajon megsütjük a húspogácsákat, majd amikor már majdnem kész sajtot teszünk a tetejére, amint ráolvadt, a hús mehet is a buciba.

A hamburgerbe ajvárt, tejfölt, paradicsomot, lilahagymát, sajtot, pulyka kolbászt és uborkát tettünk. 

img_2096.JPG