Császármorzsa

Hozzávalók

3 db tojás

1 ek cukor

1 csipet só

130 g liszt

250 ml tej

25 g olvasztott vaj

3 ek vaj (a sütéshez)

3 ek porcukor

89241c7f-41eb-4bd4-944e-16edb9c9ec7d.jpg

Elkészítése

A tojássárgáját egy evőkanál cukorral keverjük jó habosra. Folyamatos keverés mellett keverjük hozzá a tejet, majd két részletben a lisztet, az olvasztott vajat és kavarjuk csomómentesre.

A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük habbá, majd három részletben forgassuk a tésztához.

Három evőkanál vajat olvasszunk meg egy 21 cm átmérőjű serpenyőben, majd közepesnél kicsit alacsonyabb lángon kezdjük el sütni.

10 perc múlva negyedeljük el a tésztát, fordítsuk meg a szeleteket, és süssük tovább újabb 5 percig. Közben szórjuk meg a tetejét három evőkanál porcukorral.

Újra forgassuk meg a tésztát, vegyük feljebb a lángot és 2-3 perc alatt karamellizáljuk a cukrot. Húzzuk le a tűzről, és fakanállal vágjuk falatokra.