Császármorzsa
Hozzávalók
3 db tojás
1 ek cukor
1 csipet só
130 g liszt
250 ml tej
25 g olvasztott vaj
3 ek vaj (a sütéshez)
3 ek porcukor
Elkészítése
A tojássárgáját egy evőkanál cukorral keverjük jó habosra. Folyamatos keverés mellett keverjük hozzá a tejet, majd két részletben a lisztet, az olvasztott vajat és kavarjuk csomómentesre.
A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük habbá, majd három részletben forgassuk a tésztához.
Három evőkanál vajat olvasszunk meg egy 21 cm átmérőjű serpenyőben, majd közepesnél kicsit alacsonyabb lángon kezdjük el sütni.
10 perc múlva negyedeljük el a tésztát, fordítsuk meg a szeleteket, és süssük tovább újabb 5 percig. Közben szórjuk meg a tetejét három evőkanál porcukorral.
Újra forgassuk meg a tésztát, vegyük feljebb a lángot és 2-3 perc alatt karamellizáljuk a cukrot. Húzzuk le a tűzről, és fakanállal vágjuk falatokra.