Rántott tejbegríz

Hozzávalók

5 dl tej

40 g kristálycukor

50 g búzadara

2 db tojás

30 g finomliszt

15 g porcukor

vaj a sütéshez

csipet só

kepkivagas.jpg

Elkészítése

A tejbegrízt a szokott módon elkészítjük, annyi eltéréssel, hogy most egy kicsivel sűrűbbre főzzük.

Ha elkészült hűlni hagyjuk. A kihűlt tejbegrízt fóliával letakarjuk és egy kis időre a fagyasztóba tesszük, hogy még jobban megdermedjen.

Kicsit később a megdermedt tejbegrízt felszeleteljük és megforgatjuk a lisztben.

A vajat melegíteni kezdjük egy serpenyőben.

A tojást egy csipet sóval és porcukorral felverjük, megforgatjuk benne a formára vágott tejbegrízt. 

A bundázott tejbegríz mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd papírtörlőn leitatjuk és tetszőlegesen tálaljuk.