Rántott tejbegríz
Hozzávalók
5 dl tej
40 g kristálycukor
50 g búzadara
2 db tojás
30 g finomliszt
15 g porcukor
vaj a sütéshez
csipet só
Elkészítése
A tejbegrízt a szokott módon elkészítjük, annyi eltéréssel, hogy most egy kicsivel sűrűbbre főzzük.
Ha elkészült hűlni hagyjuk. A kihűlt tejbegrízt fóliával letakarjuk és egy kis időre a fagyasztóba tesszük, hogy még jobban megdermedjen.
Kicsit később a megdermedt tejbegrízt felszeleteljük és megforgatjuk a lisztben.
A vajat melegíteni kezdjük egy serpenyőben.
A tojást egy csipet sóval és porcukorral felverjük, megforgatjuk benne a formára vágott tejbegrízt.
A bundázott tejbegríz mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd papírtörlőn leitatjuk és tetszőlegesen tálaljuk.