Spagetti paradicsomos húsgombóccal

Hozzávalók

Húsgombóc

2 szelet kenyér

40 dkg darált hús

2 db tojás

1 ek friss petrezselyem

bors

Mártás

40 dkg paradicsom

40 dkg sűrített paradicsom

2 ek olivaolaj

2 közepes fej vöröshagyma

bacon

2 gerezd fokhagyma

Fűszerek ízlés szerint (só, bors, bazsalikom, oregánó, kakukkfű)

img_1869_1.JPG

Elkészítése

A kenyereket egy edénybe tesszük, vizet öntünk rá majd 5 percig áztatjuk. Ha letelt az idő, leöntjük róla a vizet és jól kinyomkodjuk.

Egy serpenyőbe olivaolajon az apróra vágott bacont megpirítjuk, majd a kockára vágott hagymát és a fokhagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot és egy kicsivel később a sűrített paradicsomot is. Ezek után ízlés szerint fűszerezzük és felforraljuk.

Kis lángon, kevergetés mellett 20 percig főzzük.

A kenyeret, tojásokat, húst és a fűszereket összedolgozzuk és golyókat formálunk belőle.

Sütőben vagy serpenyőben elősütjük, majd hozzáadjuk a mártáshoz és újabb 30 percig főzzük.