Spagetti paradicsomos húsgombóccal
Hozzávalók
Húsgombóc
2 szelet kenyér
40 dkg darált hús
2 db tojás
1 ek friss petrezselyem
só
bors
Mártás
40 dkg paradicsom
40 dkg sűrített paradicsom
2 ek olivaolaj
2 közepes fej vöröshagyma
bacon
2 gerezd fokhagyma
Fűszerek ízlés szerint (só, bors, bazsalikom, oregánó, kakukkfű)
Elkészítése
A kenyereket egy edénybe tesszük, vizet öntünk rá majd 5 percig áztatjuk. Ha letelt az idő, leöntjük róla a vizet és jól kinyomkodjuk.
Egy serpenyőbe olivaolajon az apróra vágott bacont megpirítjuk, majd a kockára vágott hagymát és a fokhagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot és egy kicsivel később a sűrített paradicsomot is. Ezek után ízlés szerint fűszerezzük és felforraljuk.
Kis lángon, kevergetés mellett 20 percig főzzük.
A kenyeret, tojásokat, húst és a fűszereket összedolgozzuk és golyókat formálunk belőle.
Sütőben vagy serpenyőben elősütjük, majd hozzáadjuk a mártáshoz és újabb 30 percig főzzük.